Adriatic Dreams Apartmani

Kažu da je lokacija jedan od najbitnijih faktora dobrog i kvalitetnog odmora. Naši apartmani  su idealno mjesto za Vas.
Smješteni svega na 300m od plaže Veliki Pijesak, jedne od najljepših na Crnogorskom primorju u Barskoj opštini, naši apartmani Vam garantuju nezaboravno ljetovanje, u ambijentu netaknute prirode, okruženi zelenilom a sa naših terasa ćete udahnuti svjež vazduh i uživati u predivnom pogledu.
Do naših apartmana je veoma lako doći iz svih pravaca i svim prevoznim sredstvima. Udaljeni smo svega 12 kilometara od centra Bara, tako je veoma dobra pristupačnost za one koji dolaze automobilom, vozom ili trajektom.
Boraveći u našem objektu u prilici ste da ukoliko budete zainteresovani, posjetite neke od znamenitosti grada Bara a i čirave Crne Gore. Za Vas možemo organizovati izlete do Starog Bara, Kotora, Cetinja, Rijeke Crnojevića, Manastira Ostrog, ili Vam čak organizovati i odlazak u Dubrovnik, Mostar, Tiranu, Skada itd.


Veliki Pijesak

Ako želite uživati u romantičnim zalascima sunca, osjetiti miris mora i gledati u beskrajno zvjezdano nebo, Veliki Pijesak je idealno mjesto za Vas !

Veliki Pijesak je prelijepa plaža koja se nalzi u mestu Dobra Voda, između Bara i Ulcinja. Veliki Pijesak pripada Barskoj opštini i udaljen je 10 km od Bara.

Dužina plaže je oko 300 metara, a površina 8,046 m2. Oko plaže se nalazi veliki broj restorana, objekata sa brzom hranom kao i privatnih smještaja, apartmana i hotela.

Od prije neku godinu je počeo da radi i hotel Ruža Vjetrova, koji posetiocima omogućava da umjesto gužve na Velikom pijesku, uživaju u njihovom kafe-u sa privatnom plažom, kao i bazenu kada su veliki talasi…

Glavna plaža je uglavnom šljunkovita, a na pojedinim mjestima i pjeskovita. Zbog otvorenog mora talasi su česti ali sa druge strane je voda veoma čista.

Veliki Pijesak godinama važi za malo turističko mjesto, međutim poslednji par godina se oko same plaže izgradio veliki broj luksuznih kuća i zgrada tako da mjesto izgleda sve ljepše i ljepše i nudi sve veći broj sadržaja iz godine u godinu.


Bar

Luka ili kapija Crne Gore u svijet. Iznenađuje bogatstvom različitosti kultura, vjera, nacija, običaja, pitomošću okolnih sela. Ovdje je ljetovao i kralj Nikola Petrović, u dvorcu koji danas, kao centar kulturnih dešavanja, okuplja muzičare i književnike. Grad je prepoznatljiv po maslini staroj 2000 godina u naselju Mirovica i najstarijoj instituciji u Crnoj Gori, Barskoj nadbiskupiji osnovanoj 1089. godine. Drevni grad na uzvisini, na četiri kilometra od obale, muzej je arhitekture.

Stari Bar


Stari Bar je jedno od najstarijih naseljenih mjesta u Crnoj Gori i grad sa dugom i burnom istorijom, oko koga su lomile koplja mnoge vojske i osvajači. Izgrađen na mjestu neobičnom za primorske gradove, na nekoliko kilometara od obale, Stari Bar se nalazi na uzvišenju Londša, u podnožju planine Rumije.

U italijanskim i engleskim spisima, Stari Bar je poznat pod nazivom Antivari, dok je u latinskom jeziku nazivan i Antibarium. Sa tri strane okružen neprohodnim liticama, grad je na ovom mjestu izgrađen prvenstveno radi lakše odbrane i pristupa svježoj pijaćoj vodi, koja je u grad dopremana sa sjeverne strane, preko akvadukta koji datira iz perioda od 14. do 16. vijeka.

Stara maslina na Mirovici


Stara maslina na Mirovici predstavlja spomenik prirode koji je zakonom zaštićen 1963. godine. Stara je preko 2.000 godina i smatra se najstarijim stablom u Evropi. Obim stabla je 10m. Legenda govori da su se oko masline održavali skupovi zavađenih porodica i na tom mjestu dolazilo je do pomirenja.

Maslinjaci Područje Bara poznato je po maslinovim stablima čiji je broj preko 100.000 maslina, većina njih je stara preko 1.000 godina.
Zanimljivo je kazivanje o barskim maslinjacima – nijedan mladić nije mogao da se oženi ako predhodno ne zasadi određeni broj maslinovih mladica.
U Starom Baru je još 1927. godine postojala “uljara braće Marić” gdje se dnevno prerađivalo i do 20 tona maslina i proizvodilo poznato barsko ulje, koje se izvozilo za Ameriku, Francusku i Njemačku.

Dvorac Kralja Nikole


Izgrađen 1885. godine na samoj morskoj obali, ovaj omiljeni ljetnjikovac crnogorskog vladara, sa velikim parkom prepunim raznih mediteranskih biljaka (izmedju ostalih i plutino drvo) i brojnim pratećim objektima, kao što su kapela, stražarnica, zimska bašta i balska dvorana, ne ostavlja nijednog posjetioca ravnodušnim. Ovaj dvorac je danas zvanični muzej grada Bara

Šetalište kralja Nikole je pješačka ulica koja se prostire od prigradskog naselja Šušanj, pa sve do luke Bar. Pruža se uz samu obalu mora i predstavlja omiljeno šetalište kako turista tako i lokalnog stanovništva. Počev od Šušnja, na šetalištu posjetioci mogu zapaziti razne kioske i ulične prodavce, kao i luna park u ljetnjim mjesecima. Na ovom šetalištu se nalazi Dvorac kralja Nikole, kao i luksuzni hotel – Hotel Princess, teniski tereni, fudbalski tereni, predivne plaže sa sitnijim kamenjem. Duž šetališta, posebno sa morske strane, su drvoredi palmi. Na šetelištu su smješteni i razni kafići, restorani i marina. Cijelo šetalište je uređena pešačka zona, dužine oko 2 kilometara. Pri kraju šetališta nailazite na divnu marinu, gdje možete uživati u razgledanju plovila svih vrsta i lijepim vidikovcima kod svetionika.Kontakt informacije


Adresa

Crna Gora
85000 Bar, Veliki Pijesak

Telefon

+382 69 68 64 68
(Viber)

E-mail

adriaticdreams.bar@gmail.com

Facebook

Instagram

Youtube

Google+


Sva prava zadržava ADRIATIC DREAMS ©
Design by KABARILO